onsdag 26 september 2012

Två anledningar att undvika upplysningscentralen

Kreditupplysning finns till för att företag och privatpersoner enkelt skall kunna bilda sig en uppfattning om en individs eller en verksamhets ekonomiska situation. Banker och lånebolag använder sig i första hand av upplysningscentralen för att bedöma låntagares privatekonomi. UC är kända för att ta fram korrekta uppgifter och följa alla protokoll.

 I egenskap av låntagare finns det emellertid ett par skäl till varför det kan vara läge att låna pengar utan UC.
  1. Varje ansökning som behandlas via UC, kommer att lagras och sedermera att synas i din kredithistorik. Om dina upplysningar visar att du gjort väldigt många låneansökningar, kan detta komma att ligga dig i fatet, då du önskar erhålla bolån eller större finansieringslån. Se därför till att minimera det antal kreditupplysningar som UC tar. 
  2. Om du redan har skulder, betalningsanmärkningar eller är registerad i kronofogdens register, är risken stor att du inte kommer att godkännas som låntagare om kreditupplysning görs. Se till att välja en kreditgivare som använder sig av någon alternativform av kreditupplysning och undvik UC.
Nu skall vi ändå komma ihåg att kreditupplysning fyller fler funktioner än att bara se till att stoppa den som vill låna. Upplysning via UC görs också med omsorg av individen och företag. Om du inte anses vara lämpad alternativt kapabel att betala tillbaka ett lån i tid, kommer kreditupplysningen visa detta och banken kommer då förmodligen vägra din ansökan. UC erbjuder således lite extra trygghet i vardagen, inte minst för den som befinner sig i djup ekonomiskris. För dig som brottas med stora skulder är nya lån sällan en bra lösning, istället bör du ta kontakt med kronofogden snarast, då de har möjlighet att hjälpa dig att sanera din ekonomi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar